Life In Oman

This page I dedicate for article about my life in Oman. for your information I’m working at Muscat Oman just for a while until the project finish.

Omani Archives:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 Responses to Life In Oman

  1. shaik says:

    asslamualaikum saya nak tanya adakah awk masih bekerja di oman?
    jika masih bekerja saya nak minta tolong beli kopiah oman?
    segala urusan pembayaran boleh dibincang.

    • yuzi says:

      wa’alaikumsalam, yup.. saya masih di Oman dan dijangka pulang bulan november 2011 ni. banyak ke nak beli kopiah tu? macam mana dengan size, takut tak ngam pula nnti.

  2. shaik says:

    saya nak minta beli dua saja..
    saya minta2 la tuan boleh belikan..
    saya dah kempunan nak pakai..
    saya pakai saiz 22 1/2 inci..
    saya nak tanya berapa harga satu kopiah dalam ringgit malaysia?

    • yuzi says:

      insyallah nanti saya cuba dapatkan.. mengenai harga saya xpasti berapa, sebab tak servey pun lagi.. saudara nak warna apa tu ye?

  3. shaik says:

    pertama alhamdullilah syukur pada ALLAH S.W.T
    kerana ada orang yang sudi membantu..
    kalau boleh saya nak warna biru atau warna apa-apa pun tak apa.
    terima kasih banyak2..
    syukran jazilan..

  4. shaik says:

    boleh tuan beritahu dahulu harganya ya saya takut saya tak mampu nak beli…
    terima kasih..
    alhamdullillah..
    saya doakan tuan dapat berjaya dunia dan akhirat..
    terima kasih..

    • yuzi says:

      nanti ada kelapangan saya pergi la tengok harganya ye. buat masa ni sy agak sibuk bekerja.

      ok terima kasih semoga anda juga berjaya dunia dan akhirat.

      • Royal says:

        Many thanks for shainrg superb informations. Your websiteis so cool.I will be impressed by information that you’ve about this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will happen backfor extra articles. I discovered simply the info I already searched in all places and just couldn?t encounter. What ideal website. I love this web web site plus your website is undoubtedly among my new favorite ones.I’m keen on this excellent website given and it has given me some kind of dedication to succeed for a lot of purpose, so thanks

  5. shaik says:

    terima kasih..

  6. anaz says:

    As salam,

    saya dpt tawaran bekerja di Oman..apa pendapat awak..gaji kecil tp bila di convert rm kalah gak gaji menteri. Selamat ker wanita bekerja di sana..

    • yuzi says:

      wa’alaikumsalam.. wah bila start keje tu? kalau 1000 OMR ke atas dan tempat tinggal disediakan rasanya sudah sangat selesa untuk tinggal disini.
      Kalau dibandingkan dengan Malaysia disini jenayah agak kurang. jadi tak perlu risau sangat jika wanita bekerja. anda dapat tawaran kerja di Oman di daerah mana ye?

      • anaz says:

        Di Muscat..bidang perhotelan (admin staff) Apa pendapat awk…

        • yuzi says:

          pendapat saya adalah terpulang kepada anda, jika tempat tinggal disediakan saya rasa ok. sebb kalau sewa sendiri memang agak mahal disini.
          so gaji terbaik untuk life yang sesedap rasa ialah Rm 6k keatas ;)
          di Muscat hotel mana tu ye..? (sje sibuk nak tau)

          • Bthina says:

            Have you ever considered adindg more videos to your blog posts to keep the readers more entertained? I mean I just read through the entire article of yours and it was quite good but since I’m more of a visual learner,I found that to be more helpful well let me know how it turns out! I love what you guys are always up too. Such clever work and reporting! Keep up the great works guys I’ve added you guys to my blogroll. This is a great article thanks for sharing this informative information.. I will visit your blog regularly for some latest post.

  7. Assalaamu’alaikum,

    Saya Abd Wahab Ishari pekerja Universiti Teknologi Malaysia. Saya dapat tawaran kerja mengajar di Oman. Saya nak tanya tenang kehidupan di Oman. Kalau berkelapangan dan sudi membantu harap dapat berikan alamat emel saudara. Emel saya:abdwahabishari@utm.my; abdwahabishari@ic.utm.my; awibmh@streamyx.com; abdwahabishari@gmail.com

    • yuzi says:

      wa’alaikumsalam..
      tahniah diucapkan kepada Tuan kerana berpeluang mengajar di Oman. ini email saya Jauzi@infozi.com sebarang pertanyaan boleh la diberikan dan saya akan cuba menjawabnya.

      terima kasih..

  8. shaik says:

    assalamualaikum macam tuan.
    adakah sudah jumpa dengan kopiah oman?
    minta maaf ganggu

    • yuzi says:

      wa’alaikumsalam.. maaf saya agak bz sampai lupa nak balas komen saudara. saya ada belikan, boleh tak bagi no telefon senang sy nak berhubung nnti. ok ;)

  9. shaik says:

    tak pa2..
    terima kasih banyak2…
    alhamdullilah..
    ni no phone saya 017 5620644..
    harga berapa ya?
    minta maaf lambat saya sedang sibuk dengan exam sekarang..
    doakan saya berjaya ya dan dapat pi OMAN..

  10. shaik says:

    terima kasih banyak2…
    saya tunggu panggilan tu..

  11. shaik says:

    assalamualaikum..
    saya nak tanya bila saya boleh dapat kopiah tu..
    minta maaf la..
    jangan marah..
    kalau buzy minta maaf..
    apa call saya ya

  12. shaik says:

    assalamualaikum,
    senang2 saya akan berada di KL pada 24 dan 25 disember,
    kalau boleh kita boleh jumpa kat sana..
    apa kol saya..

  13. shaik says:

    terima kasih2.
    insya allah…

  14. suhaimi says:

    ala dah x da kat Oman ker,,,klu jumpe page ni awal lagi maybe boleh hang around during Hari Raya Aidilfitri August 2011 aritu..coz pegi melawat Muscat & Nizwa time tu hari raya pertama

    • yuzi says:

      Salam… sekarang ( 5 march 2012) saya kembali ke Oman sambung project di Muscat. maybe sampai june 2012. kalau saudara masih di Muscat boleh la hang together. ok

  15. min says:

    gaji 1000 OMR..takde accomodation..annual ticket..tax free..ok tak??

    • yuzi says:

      accommodation xde tu yg susah skit sbb sy pun xsure rate harga kalau sewa rumah. tp mmg mahal. hmm..kalau single xde komitmen insyallah boleh menyimpan. kene la pndai2 berjimat. at least half of salary dpt saving :) insyallah… dpt keje di Oman area mane tu?

  16. min says:

    dengan gaji tu boleh menyimpan tak?saya single..takde commitment

  17. min says:

    mcmane dgn kerete eh?tulis dlm website kate lesen malaysia tak laku kt oman..so..nk gerak pegi mane2 awt buat mcamane?

  18. Khairul says:

    Bro Yuzi, duk oman single or dgn family? Insyallah bln 7 nih sy akan ke muscat..kejer..nanti leh contact2.

  19. Amirah says:

    Salam. Saya in sha Allah akan ada pertukaran pelajar di Oman. So saya ada sedikit kemusykilan pasal Oman. Boleh tak kalau nk dptkan pencerahan secara terus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>