Tawaran Kerja Di Negara Oman

Negara Oman ialah sebuah negara yang terletak di Semenanjung Arab atau Jazirah Arab di bahagian tenggara, Asia bahagian barat daya. Oman bersempadan dengan Emiriah Arab Bersatu (UAE) yang terletak di sebelah timur laut, Arab Saudi di barat, dan Yaman di barat daya. Ibu negaranya adalah Muscat,Oman. (sumber dari Wikipedia).

Bendera Negara Oman

Apakah motif aku menulis entry ini??

Motif utama ialah aku akan kesana tidak lama lagi. OMG.. yup ini serius. ok kite teruskan…

aku bukan kesana untuk berjalan2 cari makan atau berholiday. Jadi apakah yang akan ku lakukan disana. actually aku mendapat tawaran bekerja disana untuk tempoh 6 bulan or maybe 7 bulan untuk siapkan projek kat sane.

kerja apa???

aku akan melakukan kerja2 installation and wiring bagi sistem penyiaran (Broadcast system).

And this is the smile :D

for your information, aku sepatutnya menghabiskan study aku untuk semester ini pada april,2011. tapi aku terpaksa cut off my study for get a new experience.

sebab dan alasan aku ialah “Pengalaman Adalah Guru Paling Terbaik!” ;)

offer letter

P/s: Doa kan aku selamat pergi dan pulang :)

Comments

This entry was posted in Life in Oman, PeRsoNaL. Bookmark the permalink.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Responses to Tawaran Kerja Di Negara Oman

  1. waaa bestnya keje oversea..erm awk buat penyiaran broadcast tuk syarikat ape erk..sy punya field keje ade gak broadcasting system tp kt malaysia je lah hehehe
    kumbang jingga�´s last [type] ..Nape ramai perempuan jadi andartu

    • yuzi says:

      owh ye ke, buat broadcast jgk la ye. projek management by Sony Europe, yang sy follow ni dia nye sub con. company Malaysia. :)

  2. hana says:

    bagus2….
    bukan senang nk dapat pengalaman kerja kt negara orang..
    wish u luck..
    =D
    hana�´s last [type] ..MELAYU memang sinonim dengan ilmu hitam

  3. kue afiq says:

    tahniahhh bro!!bangga tng0k anak malaysia berjaya

  4. mardziani says:

    ada tak org malaysia kerja nurse kat sana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge