Cara Mudah Buat Gambar Profile FB Lagi Cun Dan Menarik!

Tutorial simple dan mudah untuk anda buat gambar profile Facebook nampak lebih menarik dan kreatif. Mula-mula aku ingatkan nak buat macam ni  perlu ‘crop’ gambar banyak-banyak kemudian upload. perghh.. memang tak larat la..

Tapi Sebenarnya ada 2 aplikasi yang boleh digunakan  untuk membuat gambar profil anda lebih menarik. Aplikasi yang pertama ni rasanya tak berapa nak best, sebab kalau nak bagi gambar tu ngam2 memang agak susah sikit. Jadi terpaksa la anda ‘crop’ gambar anda dulu kemudian baru upload. tu pun belum tentu ngam lagi.. so.. kene pandai-pandai la. Selain untuk profile picture, Aplikasi yang pertama ni berfungsi untuk buat ‘banner’. Anda boleh pilih terus banner yang da siap atau upload gambar sendiri.

kalau nak try aplikasi ni, boleh bukak kat sini –> PROFILE BANNER ON FACEBOOK

Kalau nak lagi mudah anda boleh guna Aplikasi yang aku dapat tau dari blog Mazhar. Cara ni lagi mudah dan simple. Anda cuma perlu upload gambar dan terus boleh setting ikut kesesuaian yang anda inginkan. Senang gile.. tinggal lagi nak kene kreatif sikit la baru picture anda nampak menarik dan style!

Untuk cara yang mudah ni klik je kat sini —-> PROFILE MAKER ON FACEBOOK

Selepas ni anda boleh la guna kretiviti masing2 tuk buat profile picture macam kat bawah ni. Owrite! selamat mencuba!

Suka? klik LIKE…. TQ! =)

Comments

This entry was posted in iNterNet, tutorial. Bookmark the permalink.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Responses to Cara Mudah Buat Gambar Profile FB Lagi Cun Dan Menarik!

  1. AzRin says:

    Cool ar..:)
    new idea..thnks for sharing..
    AzRinÃ�´s last [type] ..Erin &amp Elia – 1st Combined Giveaway FCG

  2. amiru mirul says:

    harris idola kecil

  3. ali says:

    suke-suke…tp x tau nk wt cmne…
    x paham…^^

  4. Melor says:

    kalo nak buat mcm tu kena “allow” people to see tagged pic kan?

    • yuzi says:

      juz setting pada privacy album.. sama ada nak bagi semua org tengok, kwn2 je leh tgk, or anda sorang je leh tgk. so depend pada anda nak set cmne. ok ;)

  5. woofer storm says:

    dah buat..memang cool la bro^^

    follow sini sekali^^

  6. adrina says:

    yuzi.. boleh tlg ajarkn rina cmne nk wt banner utuk facebook..? hehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge