PENGHINAAN KEATAS PELAJAR POLITEKNIK

pada suatu petang yang aman damai aku pun main facebook.. tengah relax2 tetiba ada someone yang request aku tuk join group ni<–klik kalau nak tengok]..aku pun try la tengok apa benda ni. Rupa-rupanya diorang nak suruh minah ni mintak maaf pasal dia ada bagi statement yang agak kurang cerdik.

Aku sebenar tak heran pun.. tapi lepas aku baca apa yang tertulis terasa la agak panas sikit. Lantas aku pun join la group ni.. apa yang membuatkan aku lagi menyampah ialah wujudnya orang-orang bodoh yang mencari publisiti murahan. ye betol publisiti murahan dan agak bodoh sebenarnya.. oleh yang demikian aku pun mempublisiti kan diorang ni semua supaya lebih glamer..

minah ni la yang mencetuskan kontrovesi:


*pesanan aku: Lainkali nak taip comment berfikir dulu sebelum tulis.. guna otak sikit lain kali ok!.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Yang ni pulak menyibuk nak cari publisti murahan:


*Pesanan aku: masuk la AF ke Mentor ke atau apa2 reality show.. jangan la kejar glamer guna publisiti murah camni.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Yang mamat ni pulak sungguh angkuh dan riak:


*Pesanan aku:  kalau iye pun ko dah berjaya tapi beringat la, jangan la sombong sangat. langgit tak selalunya cerah. Orang yang berjaya biasanya orang yang bijak.. aku rasa kau belum cukup bijak lagi tuk berjaya.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

P/S: Aku buat entry ni sebab aku student Poli PD, aku belajar sijil je. tapi otak aku takde la bodo sangat macam makhluk diatas ni. Moral of the story kepada semua tolong berhati-hati ketika bermain Facebook. Ok!..

This entry was posted in PeRsoNaL. Bookmark the permalink.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

101 Responses to PENGHINAAN KEATAS PELAJAR POLITEKNIK

  1. Is says:

    Yang terasa mestilah budak poli. diorang tak reti nak jaga hatilah beb!
    .-= Is´s last blog ..IN: REG Cik Birder =-.

  2. anakkhas says:

    assalammualaikom…

    YaAllah jauhkanlah hati kami dari menjadi orang yang mencintai dunia…YaAllah kau tunjukanlah kebenaran dan kekuasaanmu dalam memberi rezeki dan menarik balik rezeki mereka yang kufur keatas nikmatmu seperti cynta owns…amin… mari ramai2 mengaminkannya…biar dia sedar atas kekufurannya…ingat pakai keta besar tanda kejayaan… kalaulah takde penjawat awam mungkin dia juga sama seperti haiwan2 yang meragut rumput di ladang2 ternakan…
    .-= anakkhas´s last blog ..Mungkin Takdir yang menemukan aku dan dia begini… =-.

  3. s3m0t_h1t4m says:

    walaouweyyyy………ape kes ni bRo ada org KuTUk tempat cari ilmu???
    bleh bg list x nama2 ORG bERKENAaN kt aku??hahahha… (“,)

  4. akmalhacks says:

    jutawan muda konon..jutawan x habis kan masa dorang untuk mengutuk orang lain..
    ni jutawan fakir nama nya…wakaka
    .-= akmalhacks´s last blog ..Akhirnya dia ke jinjang pelamin jua… =-.

    • admin says:

      huh ntah ye ntah tak budak tu.. jutawan otak sempit ni..

      • sha says:

        tah tah kn , dea kaye sbb join job yg mcm trees 2 , tatao la nmenye ape , yg kne tarik2 org 2 . sbb nye ade jgak kwan yg kaye dlm sekelip mate tp atas ehsan bnde 2 la . but smpai ble kn na uat bnde 2

  5. antusewel says:

    die komen cm harem jek…bjet hot siot!!! ak yg bkn dak poli pon nymph…euwwww…idop seng sbb harte parent xpyh nk bangga r.. kayap mne pon…stil ade yg ag hebat r..poyo jek

  6. amen says:

    budak poli byk buat practical. ramai kot org nak amik keja skg ni. belajar mn2 sama jek. dorg tu mcm bagus je ngata org. eleh, takat masuk matrix tu bnda biasa je kot. tu pn nk bangge. tah pape. publisiti murahan

  7. nyelokjel says:

    apa yang bangang sangat ni… apa istilah x de future.. cakap macam kafir la..

    berjaya dalam pelajaran cuma berjaya dalam sebahagian dari cabanag hidup..
    Berjaya mengejar kekayaan juga sebahagian dari hidup…

    semua tu ujian tuhan…kalau tak kenal erti hidup takyah nak maki sana maki sini..

    berilmu_ akan di persoalkan kemana di guna ilmu
    harta- akan di persoalakan kemana di guna ilmu

    ingat beb..antara sahabat yang lambat masuk syurga ialah saidina othman kerana dia seorang yag kaya.- setiap kekayaannya di perhitungkan..

  8. nur hidayah says:

    diorang ni nak carik publisiti jer..ok je yg grade poli..akk sy gaji 2ribu lebih..xde la teruk sgt..
    .-= nur hidayah´s last blog ..Kau carik guna mata ke guna lutut? =-.

  9. chaoi says:

    teruk siot dieorang nie…macam bags jer…
    .-= chaoi´s last blog ..Badge Chaoi Corner Sudah Siap =-.

  10. annadzirah says:

    hang poly PD??.
    sama la.
    aku pun dah post pasal ni semalam.
    hangin betullah.
    T_____T

  11. annadzirah says:

    polyPD gak??.
    aku pun..
    semalam dah post pasal ni jugak..
    geram betul ah.
    T____T

  12. bdk_SkemA says:

    boleh tahan diorang ni…aish!!!!!

  13. fiD says:

    Alahai manusia, sedangkan manusia itu adalah sama taraf sesama sendiri.

  14. seaty says:

    aku pun budak poli…..amik sijil…ok pe….mejoriti yg kua poli tu yg laku..yg lain pe cta????

  15. Meow says:

    aku sokong….pasal budak lain dengki dgn budak poli…ternyata budak POLI LAGI HEBAT LA TU…sampai nak dengki2…kite xde pun nak dengki dgn diorg

  16. Bean Moreno says:

    hak3…mungkin dia ni buat MLM sebab tu terlalu ego…Saya pelajat Poli dan still survive lagi sampai sekarang…Benda ni jadi bila becakap guna kepala lutut sebenarnya…

  17. nurafizza says:

    salam..ishhh..teruk nye bebudak ni nye statement kat fb..sy pon budak poli jgk..tp ok je..xde la bodo sgt…cume bukan rezeki nak masuk u..bebudak poli sbnarnye lg pandai…ramai je lepas masuk digree..walaupon poli tarafnye bukan dekan..just anugerah ketua jabatan…still 3.5 and above oke???
    so sume same je..cume rezeki bebudak poli ni xdapat masuk ipta len jer..bebudak poli ramai jer yg dapat keje bgs2…so..poli ke u ke..kite ni rezeki Allah yg tentukan…

    kalau yg riak nak mati 2..Allah tarik balik..amacam???so..berhati2 la bercakap & buat statement @ publisiti murahan…..

  18. nasiha says:

    diorg neh memg kurang ajr tahap melampau….
    ade akal x reti guna….
    binatang pn kalo de akal x pk cm diorg….

  19. huda says:

    haih. tak cermin diri :(
    .-= huda´s last blog ..kerana cinta, aku putus kawan =-.

  20. Meow says:

    haha….jom sertai group banned c celaka tu…jom….dah dekat 10K join…sebarkan kepada rakan2
    .-= Meow´s last blog ..Lirik Ikenai Taiyou by Orange Range =-.

  21. she says:

    to me admin..takde yang teruk nya poli. its up to people. belaja kat kolej top pon tapi assignment upah lecturer buat macam mana pulak. macam mana dengan yang spm lingkup haram jadah tapi dapat fly europe untuk engineering?
    .-= she´s last blog ..::omg! he’s pregnant:: =-.

  22. aha says:

    hahhaha aku pun dak poli pd…….
    aku kecewa giler coz dak al hadfydz tu dak teknik aku……..
    actully die mmg kurang ajar …..
    die bangga sbb die budak u xper wait n see.

  23. blueberry says:

    bgus…
    naik kan martabat poly…
    kpd si ct amirah jgn ingt dh blaja kat ipts ko 2 bagus sgt..
    kalo takat bayar beribu knowledge xde x gune gak….

  24. ala rilek je, org mcm tu bukan pandai pun, org yang benar2 berilmu dia akan humble, xkan merendah n memperlekehkan org lain. yang penting, korg just reveal urself and prove yang korang bukan yg mcm yng mereka cakap. lama2 diam la mulut2 jahanam tu. xyah emo2 sgt k. huhu
    .-= fiffy syafiqa hazirah´s last blog ..blog dan facebook memang tak berguna lagi ssekarang. =-.

  25. azlan shah says:

    pelik la…. budget pandai diorang ni…. poli diorang ingat main2 ke? panas aku baca nih……kalo dia dok kat sarawak,habis dia…..

  26. yuzisuka says:

    aku pun pelik tempat orang cari ilmu pun leh buat memain.. teruk la budak neh

  27. fitri says:

    apala yang dibanggakan sangat dengan masuk universiti tu kalau kepala otak macam budak sekolah menengah…kalau uni tinggi 6 tingkat tapi sengal 10 tingkat pun tak guna gak..aku bkn dak poli..tapi pd aku statement mcm ni x ptt dibuat sebab merendah-rendahkan org lain…

  28. aizuddin says:

    lagi-lagi cerita budak-budak yang tak de pasal carik pasal ni..
    .-= aizuddin´s last blog ..Perkhidmatan Iklankan Produk Dan Blog Semurah RM1 Sahaja =-.

  29. iema says:

    erm awat la sgl sgt ko ni x tau ke dak2 poli ni sume bgus2 belaka……sekurng2 kte org klua ni ber ilmu berpngetahuan berkmhran…..xde la kua kosong cam si sengal2 y kua kn sttment y ntah pape….jgn ingt diri tu bgus sgt ye…..ade org len lbh bgus dr kmu….ish…x fhm aq ngan bdk2 skng ni…..mkin hmpeh…..

  30. rudy says:

    hahaha…lawak pown ada sakit hti pown ada..sapa sebenaqnya bodo???allah ja buleyh nilai kita..yang aku hairan org yang kata tu bkan melayu ka??pasai pa nk perlekehkan bangsa sendiri??dia keturunan mana tu en fozi??aku agak la kan dia ni bukan melayu kowt??melayu murtad dah dia ni…hahahaha..bro CYNTA OWNZ MANJA LOVE klau xqeti mengucap aku boleyh tolong..

  31. amcher says:

    skurang2nya brsyukur dpt msk poli drpd x dpt mlnjutkan pljaran ke mana2 tmpt..ksian la kt bdk2 poli…klu smua org pndai nk msk U spe yg nk msk poli,kolej kmniti or wutever ke??

  32. amcher says:

    ya…poli trbaik..byk melahirkan graduan yg brwibawa dan brjaya..dsmpg IPTA2 yg lain pun trbaik jgk…x kra la kt mna pun kta stdy yg pntg ilmu yg kta dpt tu,bkn nma tmpt or institut yg kta stdy tu…xyah la dk wat glem dgn kta pny taraf tu..stiap org rzki msng2…klu x dpt pkai fairlady pun ckopla skadar lyn lgu lady gaga dlm keta wira jer…tu pun dh brsyukur sgt2 dh bro…

  33. ak3emz says:

    mcm blajr kolej swasta pndai sgt..
    xleh msk ipta!
    bodo!
    harap mak pak ja yg kaya..
    sial!!1

  34. are_piez says:

    yaaa btul 2 amcher..lady gaga ye..hehe.. hebat mana sangat dia 2,lau dia rasa dia dasyat sngat soh dia lawan jadi PM lar.. setakat dok wat rambo lam fb sapa pown buleh.. awat kaum kerabat dia x dak dok poli ka..

  35. aden PSP says:

    POLI MEMPUNYAI PELBAGAI KAUM,SATU MALAYSIA,KITA BERGANDING BAHU UNTUK MENAIKKAN POLI DENGAN ACUAN SATU MALAYSIA,TAK SEPERTI IPTA LAIN,HANYA MENGEKAL KAUM TERTENTU,LANGSUNG TIDAK RELEVAN DENGAN KONSEP 1MALAYSIA,POLITEKNIK MELANGKAH KE ARAH TRANSFORMASI,REFORMASI DAN RASIONAL

  36. caon.. says:

    ahahahha….nice!
    bab rambo gua stju..hahhaha

  37. amcher says:

    skang yg pntg kta brsatu…anyway caon,btl tu…nek honda(ex5) pun x blagak pun..klu btl pun nek fairlady x smstnya bleh ktuk org len..dh rzki takat tu jer nk wat cmna…ko pun fairlady tu bkn leh bwk msk kubor pun..mati tetap sama…

  38. adnan walcott says:

    igt wahai smua manusia.. dan juga bro2 sial yg byk masa terluang smpai xtw nk wtpa, then isi dgn mgata sana sni, lbih baik berzikir ka apa dpt gk pahala dr bergelumang dgn dosa…. igt, POLITEKNIK MELANGKAH KE ARAH TRANSFORMASI,REFORMASI DAN RASIONAL
    sy staff politeknik ungku omar. apa2 kol sy.

  39. adnan walcott says:

    sy tgok budak2 zaman skrg ni byk btol masa terluang ya.. heran btul sy… sy pubya la sibuk, main fifa kalah 3x mng 2x td dgn apiz ngn ekram lc.. haih… mai2 kita men on9

  40. azman poli says:

    salam…
    nama saya man…. Azman….. tp org pgl sy bad…. Badang…. Azman Badrul nama penuh sy… sy adlh timbalan pengarah politeknik di bhagian utara.. isu yg sdg dbincangkan adalah amat sensitif ya sbnarnya…. kita perlu sedar bahawa ipta mahupun ipts adalah sama.. pemangkin kepada pembangunan negara selaras dgn wawasan 2020… anda naik ferrari ka, fairlady ka… apa sy pduli.. kita smua sama d sisi Allah… yg membezakn kita cuma amalan dan taqwa… selebihnya kita haruslah berusaha dan rezeki ditentukan sendiri oleh Allah yg maha kuasa

  41. azman poli says:

    sy ada ank saudara, apiz nama nya.. dia skrg di poli…. dia kini menjadi agen menjual gegko ataupon pokke yg sgt popular dan bernilai pd masa kini…. sy amat kagum dgn dgn krana akhlak bdak2 poli bagus ya,,,, bkn xbagus,,,, kita tolak ke tepi isu kpandaian.. kita ke tghkan isu akhlak,..

  42. azman poli says:

    SY BESYUKUR DPT ANAK SEDARA MCM ADEEN COOL

  43. NERNamdi says:

    hmmm….sy sokong..dak poli skrg nie bagos2..sy sbagai penyelia prktikal,rsa bgga ngn pncapaian mreka…brdisiplin,rajin,komited..

  44. Razz says:

    Salam… saya terbaca this link kat facebook then saya try usha…
    kepada student poli… tak payah la layan org2 cmtu… Rezeki sume di tangan Allah…
    Sume org bole berjaya jika ada usaha…
    Ade uncle cina area umah saya dulu kutip besi buruk, sekarang da bole bkk kilang sndiri…
    Kutip besi buruk tue!!! Apatah lg org2 yg better level educationnyer…
    pedulikkan jer k?
    idop dak POLI!!!
    RazzÃ�´s last [type] ..PBSM – Luka Infeksi

  45. yan azian says:

    waaahahahaha… giler!!!! giler la 0rg yg wat statement cmtu kat fb.. statement crik psal nme nye…

    p0li tak bag0s..?? ingt die blaja mtrik, blaja IPTA len 0r IPTS bg0s sgt ke..???

    student p0li la yg slalo0 nye majikan crik sbb lgi bnyk wat praktikal..

    aku pun lepasan p0li gak.. even just dapat dip dari p0li jek tapi aku bgga…

    tak lme pas aku graduate tr0s dpt kje, mmbe2 aku yg len pun same…

    setakat pkai ladyfair, tapi nyusahkan mak bpak baek tak pyah la weyhh…

    blaja tnggi2 tuk sng kan mak bpk, bkn nyusah kan lagi…

    sekian~
    *klu rse k0men aku ni tak bpe nk s0pan, lam erti kate kurang ajar, mtak maap bebnyak ye…

  46. yan azian says:

    *fairlady

    0ke, trase cam kurang aja lak k0men kat atas tu…

    mintak maap bebanyak ye…

  47. Miecyber says:

    Tak patut kutuk kutuk camtu…

    Gajah liar

  48. Miecyber says:

    Tak patut kutuk kutuk macam tu….

    Gajah liar
    Miecyber�´s last [type] ..Kura kura unik

  49. alan says:

    pembelajaran kelas pertama…tp minda xda kelas…riak…moga2 di lakhnat tuhan!!!

  50. Ayie says:

    tak kisah belaja kat mana, janji niat betul, plus usaha dan tawakal.. insyaallah ada rezeki utk anda.. dan apalah yang nak dimalukan dgn menjadi ”kuli”..?? ingat, tade ”kuli”, syarikat apa pun tak boleh jalan.. cakap biar guna otak..

    serius, org dalam gambar diatas tuh memang ber’mentaliti setaraf org gila.. even aku lagi respect brader nepal yang keje kat conc. site dengan gaji rm500 sebulan berbanding manusia mcm dalam gambar diatas tuh yang mendakwa jutawan muda..
    Ayie�´s last [type] ..Arghh Bapak segan!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge